Optimaliser ditt nettsted

Hva er Søkemotoroptimalisering?

Søkemotoroptimalisering (SEO) handler om å optimalisere nettsidens innhold og struktur for å forbedre synligheten og rangering i søkeresultatene på søkemotorer som Google. Formålet er å gjøre det lettere for brukere å finne informasjon om produktene eller tjenestene bedriften din tilbyr.

Hvorfor er SEO viktig?

Når brukere søker etter informasjon eller produkter på nettet, bruker de vanligvis søkemotorer for å finne relevante resultater. Hvis nettstedet ditt ikke vises høyt i søkeresultatene, er det mindre sannsynlig at brukerne vil klikke på det og besøke nettstedet ditt. Nettsiden din er en viktig ressurs for bedriften din, og derfor bør du fokusere på å optimalisere den. Vi vil gjerne hjelpe deg med å oppnå dette

Google er verdens mest brukte søkemotor med over 4,3 milliarder brukere over hele verden og en markedsandel på 92%. Søkemotoren behandler over 40 000 google søk per sekund. Andre søkemotorer som Yahoo og Bing blir brukt betraktelig mindre.

TYPER

Hvordan vi jobber med SEO

Vi starter med å utføre en grundig nøkkelordanalyse for å identifisere de søkeordene som er mest relevante for innholdet og målgruppen vi jobber med. Basert på denne undersøkelsen optimaliserer vi nettstedets innhold, metadata, og tekniske aspekter som nettstedets lenkestruktur, hastighet og brukervennlighet. Ord og uttrykk er en viktig faktor blant annet. Videre følger vi opp med en analyse av resultatene slik at vi kan måle effektiviteten.

Det finnes forskjellige typer SEO, og det er viktig å identifisere hvilke som passer best for din nåværende situasjon gjennom å utvikle en tilpasset SEO strategi. De forskjellige typene er listet nedenfor.

On-page SEO

On-page SEO (også kjent som on-site SEO) er prosessen med å optimalisere nettsidens innhold for søkemotorer og brukere. Vanlige on-page SEO praksiser på nettsiden inkluderer optimalisering av title tags, innhold, interne linker og URLs

Off-page SEO

Off-page SEO refererer til handlinger tatt utenfor din egen nettside. Det innebærer å forbedre søkemotorens og brukerens oppfatning av et nettsteds popularitet, relevans, pålitelighet og autoritet. Dette oppnås ved at andre anerkjente nettsider linker til eller promoterer nettstedet ditt, også kalt backlinks.

Teknisk SEO

Teknisk SEO er prosessen ved å optimalisere nettsiden for å hjelpe søkemotoren finne, forstå og indeksere sidene mer effektivt. Noe som kan påvirke dette er sidehastighet, kode og struktur.

Lokal SEO

Ved å optimalisere for lokal SEO, kan du øke eksponeringen av bedriften din blant potensielle kunder i et spesifikt geografisk område. Som en følge av dette kan antall besøkende og henvendelser til din butikk øke.

Organisk eller betalt trafikk?

Mens betalt annonsering, sosiale medier og andre nettplattformer kan generere trafikk til nettsteder, drives mesteparten av trafikken av søkemotoren Google. Når du søker på Google, vil du imidlertid se to forskjellige typer søkeresultater: organiske og betalte.

Som illustrert på dette bildet kan du se at de betalte søkeresultatene er plassert øverst, mens de organiske søkeresultatene kommer nedenfor. Hvis du ønsker å få en plass blant de øverste betalte søkeresultatene, må du benytte deg av Google Ads - som også er en tjeneste vi tilbyr. Hvis du derimot ønsker å komme høyt opp blant de organiske søkeresultatene, må du sørge for at nettsiden din er SEO-optimalisert. De organiske søkeresultatene er "gratis" i den forstand at du ikke må betale for klikk eller visninger av lenken.

seo-image

Hvordan fungerer Google?

Google opererer ved å utføre en kompleks prosess som innebærer crawling av nettsider, indeksering av innholdet og til slutt rangering av resultatene for å levere brukerne relevante og verdifulle søkeresultater.

Trenger du hjelp med å få bedre rangering på Google, ikke nøl med å ta kontakt.

KOSTNAD

Hva koster SEO?

Siden SEO er et såpass komplekst område, finnes det ingen universelle løsninger som fungerer for alle. Det vil derfor være mest hensiktsmessig å begynne med å omfattende undersøkelse for å identifisere de nødvendige tiltakene som må gjennomføres.

Siden SEO er et vedvarende og langsiktig arbeid, som stadig trenger tilpasninger kan det være svært gunstig å ha en løpende avtale der vi samarbeider for å vurdere de neste skrittene sammen med deg.

KONTAKT

Klar for å komme i gang?

Vi vil gjerne høre fra deg! Enten du har spørsmål, ideer eller bare ønsker å slå av en prat om markedsføring, er vi her for å hjelpe deg. Vi forstår at hvert prosjekt og hver bedrift er unik, og derfor tilbyr vi en personlig tilnærming for å møte dine spesifikke behov.

Send oss en melding gjennom kontaktskjemaet eller til kontakt@konsummedia.no

KONSUM MEDIA

Konsum Media er hjelper din bedrift å nå ut til din målgruppe gjennom en kreativ og metodisk tilnærming til digital markedsføring.

Adresse

Majorstuveien 28

0367 Oslo

Norge

Finn oss